Naarmate we ouder worden (vanaf je 25e levensjaar) gaat je huid langzaam minder collageen aanmaken. Collageen wordt afgebroken door een ongezonde levensstijl, zon, roken etc. Door microneedling toe te passen activeren we je huid om weer nieuw collageen op te bouwen.

Microneedling kan ingezet worden bij littekens, Anti-aging, pigmentvlekken, grove porien. Voor een gladde, volle, stevige en egale huid!

Wat is microneedling?

Met een microneedling pen beweeg ik met rustige ronddraaiende bewegingen over je huid heen. Onder hoge snelheid worden er talloze minuscule kanaaltjes in je huid gemaakt. Speciale werkstoffen worden aangebracht en kunnen maar liefst 80% beter worden opgenomen dan bij een gewone gezichtsbehandeling. De kleine steriele naaldjes blijven in je opperhuid (cosmetisch needlen). Je huid wordt lichtroze. Om nog meer resultaat te behalen kunnen we iets dieper gaan werken. De naaldjes maken geen klassieke wond, maar er wordt een signaal gegeven dat er “schade” is, waardoor je huid in actie gaat! Op deze manier stimuleren we je huid om collageen en elastine aan te maken. Dit is het natuurlijke wondgenezingsproces. (zonder littekenvorming) Na de behandeling herstelt je huid zich weer snel en sluiten de geopende kanaaltjes met huideigen glad collageen. Je huid zal voller, gladder, steviger en egaler worden!

Voor wie is Microneedling geschikt?

Microneedling kan ingezet worden bij een huid met grove poriën, pigmentvlekken, huidveroudering en littekens.

Kan ik direct met microneedling starten?

Een gezonde huid die in goede conditie is reageert beter op de behandeling en zorgt voor een langdurig resultaat. Gebruik minimaal 4 weken voorafgaand aan de behandeling de door mij geadviseerde Piura producten. De producten en de behandeling versterken elkaars werking. Elke huid is anders en daarom is het maatwerk welke verzorging bij je huid past en welk doel je wilt bereiken. Het kan zo zijn dat ik bijvoorbeeld adviseer om bij een dikkere huid of vale huid eerst een bio peeling te doen om je huid te verdunnen en hierna een Microneedling kuur. Ook is het van belang om een week voor de behandeling te stoppen met peelings en ontharen/waxen in het gelaat.

Hoe verloopt microneedling?

Na het invullen van het intakeformulier en het bespreken van de nazorg maak ik (met toestemming van jou) foto’s van je huid. Hierna wordt de behandeling gestart. Na het reinigen van je huid worden de werkstoffen aangebracht. Met de microneedlingpen maak ik rustige ronddraaiende bewegingen over je huid, totdat we je hele gelaat en hals hebben gehad. Tussendoor kijk ik goed hoe je huid, maar ook jij reageert. Hier pas ik de diepte van de naaldjes op aan. Na 24 uur zijn alle geopende kanaaltjes weer gesloten en mag je weer starten met je huidverzorgingsproducten voor thuisgebruik.

Is microneedling pijnlijk?

De behandeling kan gevoelig zijn, maar mag geen pijn doen. Tijdens de behandeling kijk ik goed hoe je huid, maar ook jij reageert. Ik pas hier de diepte van de naaldjes op aan. Je huid kan wat branderig of gevoelig aanvoelen tijdens en na de behandeling en ziet er roze/rood uit.

Genezingsproces Microneedling

Je huid zal er wat roze/rood uitzien. Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van hoe diep we werken. Soms kunnen er velletjes loskomen. Je huid zal in dat geval wat kunnen gaan jeuken, dit hoort bij het genezingsproces. Trek de velletjes niet los, maar gebruik na 24 uur je geadviseerde thuisproducten. Pigmentvlekjes kunnen de eerste 2 weken wat vlekkerig/donkerder worden. Hierna zal dit verminderen.

Naverzorging Microneedling

  • Direct na de behandeling mag er 24 uur geen huidverzorging of make-up aangebracht worden op het behandelde gebied.
  • Zit niet aan je gezicht i.v.m. dat alle kanaaltjes nog niet allemaal gesloten zijn. Na 24 uur zijn alle kanaaltjes weer gesloten en mag je je huidverzorging weer gebruiken.
  • Roken breekt collageen af, dit is dus niet aan te raden bij huidverbetering.
  • Vermijd de eerste 24 uur de zon. Na 24 uur mag je weer een SPF-zonbescherming gebruiken. Zolang je huid gevoelig is en nog niet volledig is hersteld, raad ik zonnebaden niet aan.
  • Vermijd de eerste dagen intensief sporten, saunabezoek of warme baden/douches, etc.

Resultaat microneedling

Je huid wordt gestimuleerd om nieuw collageen op te bouwen. Dit proces kan enkele weken/maanden duren voordat je het gewenste resultaat ziet. Je huid wordt voller, gladder, steviger en egaler.

Hoe vaak microneedling?

Om een langdurig resultaat te kunnen bereiken voor optimale huidverbetering adviseer ik een kuur van 4-6 behandelingen. Na elke behandeling moeten er 28 dagen tussen zitten. Daarna als onderhoud 2-4 keer per jaar. Gebruik voor, tijdens en na de kuur piura huidverzorging b.v. de vita ACE lijn en van binnenuit Piura Collageen poeder.
Behandeling Duur Prijs
Microneedling                        60 min. € 89,50
Microneedling 4-6 behandelingen prijs per behandeling 60 min. € 89,50

Resultaten

Resultaat: (Foto Voor) Gestart in januari 2023 met Bio Peeling kuur vervolgens microneedling kuur (foto na) maart 2024. Klant gebruikt dagelijks Piura producten en komt regelmatig voor huidverbetering en kuurbehandelingen.

 

Resultaat: na 2 x microneedling

 

Resultaat: na 3 x microneedling